OLIY TA`LIM TALABALARIDA KREATIV YONDASUV ASOSIDA O‘QUV VA TARBIYA JARAYONLARININI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Artikova Karomat Kamoldjonovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Pedagogning kreativlik sifatlariga ega bo‘lishi uning shaxsiy qobiliyatlari, tabiiy va ijtimoiy quvvatini kasbiy faoliyatni sifatli, samarali tashkil etishga yo‘naltiradi. Oliy ta’lim tizimida faoliyat yuritayotgan pedagoglarning kreativlik sifatlariga ega bo‘lishlari ularda o‘quv va tarbiya jarayonlarini tashkil etishga an’anaviy yondashishdan farqli yangi g‘oyalarni yaratish, bir qolipda fikrlamaslik, o‘ziga xoslik, tashabbuskorlik, noaniqlikka toqat qilmaslikka yordam beradi.