КОМБИНAЦИЯЛАШТИРИЛГАН РАДИAЦИОН-КОНВЕКТИВ ҚУЁШ ҚУРИТГИЧИДА МЕВАЛАРНИ ДИСПЕРС ҚАТЛАМ ГИДРОДИНАМИКАСИНИ МОДЕЛИ. - И.Л.Неъматов; Б.Э.Хайриддинов (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Мақолада мева-сабзавот ва полиз маҳсулотларини мажбурий-конвектив куритиш жараёнининг гидродинамик модели таклиф килинган бўлиб, иссиқлик ташувчи окимини куритиладиган махсулотга йуналиши, маҳсулот катламининг дисперслик даражаси, сфероидлар, ясси диск ва ясси пластина кўринишларида куритиш гидродинамикаси пластмассали, металл ва ёгоч панжарали таянчлар мисолида зарурий формулалар ва мезонли тенгламалар асосида моделлаштирилган.