МАРКАЗИЙ ҚИЗИЛҚУМ ФОСФОРИТЛАРИДАН ФОСФОРЛИ ОДДИЙ ЎҒИТЛАР ОЛИШДА СУВ ТОЗАЛАШ ИНШООТИ КАРБОНАТЛИ ЧИҚИНДИСИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Шамшидинов И.Т., НамМҚИ профессори, DSc Нажмиддинов Р.Ю., НамМҚИ докторанти Қодирова Г.Қ., НамМҚИ доценти, PhD Мамуров Б.А., НамМҚИ кафедра мудири, PhD Рустамов И.Т., НамМҚИ ўқитувчиси (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Ишда сув тозалаш иншооти карбонатли чиқиндисидан фойдаланган ҳолда таркибида кальций ва магний фосфатлари бўлган оддий ўғит олиш жараёни келтирилган. Ишлаб чиқаришда мазкур усул фойдаланилганда фосфорли оддий ўғитлар олишга карбонаптли чиқиндиларни қамраб олиш мумкинлиги аниқланган.