ЖИНЛАШДАН СЎНГ ТОЛАДАН АЖРАГАН ЧИГИТЛАРНИНГ СИФАТ КЎРСАТКИЧЛАРИ ТАҲЛИЛИ - Жўраева Муслима; Комилов Шухратжон Рахимжон ўғли; Саримсаков Акрамжон Усманович; Мурадов Рустам Мурадович (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Мақолада пахта тозалаш корхоналарида жинлаш жараёнидан сўнг пахта чигитининг сифат кўрсаткичлари таҳлил қилинган. Яъни, чигитнинг тукдорлиги ва хажмига қараб турли хил фракцияларга ажратилганлиги тадқиқотлар орқали ўрганилган. Таҳлил натижасига кўра чигит саралаш жараёнини муҳимлиги ва чигит саралаш қурилмаларининг чигит сифатига салбий таъсирини камайтирган ҳолда юқори ишончлиликда ишлайдиган қурилмаларни ишлаб чиқариш зарурлиги таъкидланган.